500 millióra pályázhatnak az állatvédők

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a Debrecen tartott, keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is 500 millió forintra pályázhatnak az állatvédő civil szervezetek. Az erről szóló pályázat heteken belül megjelenik. Az elmúlt évben 187 ilyen szervezet részesült támogatásban.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos a Debrecen tartott, keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is 500 millió forintra pályázhatnak az állatvédő civil szervezetek. Az erről szóló pályázat heteken belül megjelenik. Az elmúlt évben 187 ilyen szervezet részesült támogatásban.

A kormánybiztos kiemelte, hogy Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha igen, az felelősséggel jár. Fontos feladatnak nevezte „felelős állattartásra nevelni a magyar társadalmat”, valamint kiemelte, hogy 

A ma gyermeke a jövő állattartója, 

ezért szerinte ezt az óvodában és iskolában kell kezdeni.

Ovádi hangsúlyozta, hogy a felelős szemlélet kialakításában fontos az állami, a kormányzati, az önkormányzati és a civil szervezetek összefogása, együttműködése, aminek remek példája Debrecen, ahol csatlakoztak a kormány által meghirdetett állatvédelmi akciótervhez. Állatvédelmi referenst neveztek ki az önkormányzatnál, aki a helyi állatvédő szervezetek munkáját fogja segíteni és koordinálni. 

Adataik szerint Debrecenben jelenleg 16.000 regisztrált eb van, ám valójában ennél sokkal több lehet. 6 kutyafuttató működik a városban, de tervezik, hogy ezek számát növeljék. Az önkormányzati ebrendészeti telepre 5 új kennelt szeretnének telepíteni a meglévő 20 mellé, hogy a zsúfoltságot mérsékelni tudják. Az iskolák-óvodák között népszerű volt az állatvédelmi témahét, melyhez 17 debreceni óvoda és 13 iskola csatlakozott. A kormánybiztos elismerte a debreceniek felelős állattartás feltételeinek megteremtéséért folyó munkáját, és kiemelte, hogy ez

iránytű tud lenni a többi város számára.

Facebook
Megosztás

További bejegyzések

Mit tehetünk, hogy ne váljunk internetes csalás áldozatává?

Manapság egyre nagyobb teret nyer az online ügyintézés lehetősége a pénzügyeinkkel kapcsolatban is, hiszen ezek számos kényelmi szolgáltatást nyújtanak: karosszékből intézhetjük a banki ügyeinket vagy a bevásárlást. Nem csoda, hogy erre a lehetőségre az internetes bűnözők is felfigyeltek, és évről évre egyre nagyobb károkat okoznak világszerte. Hihetetlen gyorsasággal és kreativitással próbálják kicsalni az internetezők adatait és pénzét, ezért kiemelten fontos, hogy tisztában legyünk az internetezésben rejlő veszélyekkel és a védekezés lehetséges módszereivel.

Tovább olvasom

A menyem eltiltotta tőlem az unokámat, mit tehetek?

Sosem szerettem a menyem, ez tény. De a fiam szerette, így a háttérbe húzódtam, nem szóltam bele a dolgaikba. Már 5 éve voltak házasok, amikor megszületett az unokám, Danika, a család szeme fénye. A menyem sokat hívott, hogy segítsek, mert fáradt, nem bír egyedül a gyerekkel. Én örömmel mentem, hiszen nyugdíjas vagyok és ez az ember ahol tud, segít.

Tovább olvasom